Onderwijsmagazine

‘Ik mis mijn collega’s’

 

 

 

 

‘Ik mis mijn collega’s’

Tonnie Veltman, medewerker frontoffice

 

 

‘Wij van de frontoffice beantwoorden telefonische vragen en als mensen meer gespecificeerde informatie willen, verbinden we ze door naar de betreffende afdeling. Landstede Groep is een grote en complexe organisatie, dus we zijn een soort spin in het web.

In de tweede week van maart stuurden mijn collega’s me naar huis, omdat ik snipverkouden was. Normaal werk je wel door, maar in de huidige situatie wil je ook aan je collega’s denken. Ik weet niet of het corona was, maar ik had wel iets raars onder de leden en moest mijn conditie weer helemaal opbouwen.

Lege school

Toen ik op 7 april weer begon, kwam ik in een vrijwel lege school terecht, dat was heel raar. Mijn collega werkt vanuit huis, dus ik zit hier in mijn eentje op deze kamer bij het team Communicatie & Marketing aan het Rechterland.

Het is niet druk aan de telefoon. Ik denk dat heel Nederland zo’n beetje aan het afwachten is op wat er komen gaat. De laatste weken voor de uiterlijke aanmelddatum van 1 mei trok het wel iets aan. Sommige mensen hadden nog vragen. Dan mailde ik bijvoorbeeld een linkje waar ze meer informatie kunnen vinden, of een e-mailadres waar ze met hun vragen terecht kunnen. Digitaal gaat alles gewoon door. Ik hou ervan om mensen verder te helpen, het is mooi om van betekenis te kunnen zijn en studenten zijn toch de toekomst. 

Door alles wat er gebeurt heb ik ontdekt dat het belangrijk is om duidelijk te werken en structuur te hebben, zodat een ander het makkelijk kan overnemen. Dat wil ik in de toekomst toch wat aanscherpen. Verder is mijn werk nu niet echt heel anders dan anders, het is alleen wel heel veel stiller. Gelukkig is dit tijdelijk. Ik mis mijn collega’s.’