Onderwijsmagazine

‘We moeten een lange adem hebben’

 

 

 

 

‘We moeten een lange adem hebben’

Anne van Zantvoort, commercieel medewerker Groei Opleidingen

 

 

‘Tachtig tot negentig procent van de trainingen die we aanbieden aan bedrijven, instellingen en particulieren is in de zorg. Dus toen corona om de deur kwam, was dat voor ons wel even heel pittig.

We hechten veel waarde aan het bieden van onderwijs in de praktijk, het trainen bij de zorgaanbieders, instellingen en bedrijven op locatie. Maar dat lag dus al vrij snel stil. Vooral de zorginstellingen hebben terecht de deur gesloten voor ons.

We kunnen in theorie online onderwijs kunnen aanbieden, maar dat kan geen doorgang vinden vanwege de grote en diverse doelgroep die we hebben. En je kunt je ook afvragen of mensen die in de zorg werken nog wel aandacht hebben voor bijscholing op dit moment. Ze hebben al zoveel aan hun hoofd. Het is een uitzonderlijke situatie.

Modus vinden

We zijn druk geweest om deelnemers en opdrachtgevers te benaderen, te inventariseren wat de wensen zijn en wat ze nodig hebben. Onze kracht is het leveren van maatwerk. We willen proberen om dit maatwerk waar mogelijk om te gaan zetten in misschien een ander, digitaal lessenaanbod. Samen met de opdrachtgevers kunnen we kijken hoe we een passend aanbod kunnen maken. Daarin moeten we nog een modus zien te vinden.

Gelukkig hebben we hele goede en deskundige trainers en fijne contacten met de opdrachtgevers. En vooral klanten in de zorg zijn heel loyaal in het afnemen van ons aanbod. Wij zitten natuurlijk te popelen om het werk te hervatten. In de zorg moeten we daar echter een lange adem voor hebben, beseffen we ons terdege.

Kaartje

Wij zijn een commerciële tak van Landstede Groep, maar wij hebben hart voor de zaak en voor de klant. Bij ons ligt de basis in de relatie met hen. Wat dat betreft heeft deze crisis ook waardevolle dingen opgeleverd: dat contact. Even een belletje, even een mailtje. Zo hebben we bijvoorbeeld een kaartje laten maken om onze opdrachtgevers en deelnemers een hart onder de riem te steken: ‘We zijn er, we missen je!’ Die persoonlijke benadering was altijd al kenmerkend voor ons, maar die kracht komt nu helemaal naar boven.

Ondertussen gebeuren er tijdens deze moeilijke periode toch ook nog mooie dingen: deelnemers van Zorginstelling Hanzeheerd hebben bij ons hun diploma gehaald. De diploma-uitreiking heeft begin april bij Landstede MBO aan het Dokterspad plaatsgevonden.’