Onderwijsmagazine

Alumni aan het woord: ‘Ik ben nooit uitgeleerd’

Alumni aan het woord:

‘Ik ben nooit uitgeleerd’

Naam: Joyce Hansler
Opleiding: Leidinggevende Leisure en Hospitality
Leeftijd: 22 jaar

Joyce Hansler wist al vroeg wat ze wilde. Op de camping met haar ouders was ze al met animatie en theater bezig. Ze hield van praktisch leren en wilde niet alleen in de boeken te zitten. Dat de docenten persoonlijk en eerlijk waren en haar zagen staan, daar is ze nog steeds dankbaar voor. En ze komt nog graag bij haar oude opleiding langs: ‘dat voelt als thuiskomen’.

 

‘Ik wist vrij vroeg dat ik de opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality wilde doen. Ik houd van praktisch leren en niet om alleen maar met mijn neus in de boeken te zitten. Van kleins af aan ging ik met mijn ouders naar de camping. Ik keek daar altijd op naar de jongens en meiden van de animatie. Was er geen animatie, dan voerde ik samen met een vriendin een theaterstukje op.

Toen ik voor deze opleiding koos, zeiden mijn ouders: “Je moet dan wel altijd werken als je vriendinnen vrij zijn”. Ik zei: “Dan komen mijn vriendinnen maar op mijn camping op vakantie”.

Sprookjescamping

Ik heb zoveel leuke dingen meegemaakt tijdens mijn opleiding zoals een branche verkenningsweek op de sprookjescamping. Hier mochten we meelopen met de technische dienst en hebben we de camping klaar gemaakt voor het volgende seizoen. In de avond waren er allemaal leuke spellen georganiseerd door de laatste jaarstudenten. Dit was een feest!

Ik heb heel veel aan mijn opleiding gehad, zowel persoonlijk als op werkgebied. Tijdens de opleiding word je door docenten die ervaring hebben in het werkveld echt klaargestoomd voor de praktijk. Ze gaven altijd veel voorbeelden vanuit hun eigen ervaring. Dit was altijd heel erg prettig. Ze vertelden over hun eigen loopbaan, het belang van contacten en netwerken.

Ik ben dankbaar voor de docenten, klasgenoten en bedrijven die ik er heb leren kennen. De docenten waren altijd heel persoonlijk en eerlijk, ze zagen mij altijd staan, ook als het minder goed ging. Waar ik veel aan heb gehad, waren de uitjes naar bedrijven.

Het leukste vond ik de grote projecten, zoals bijvoorbeeld de musical met de klas en de stagemarkt, een project met best wat verantwoordelijkheden. Als ik met dit soort opdrachten vastliep vroeg ik een docent om hulp, maar die liet mij eerst altijd zelf goed nadenken. Hier heb ik tot op de dag van vandaag profijt van. Ik probeer nu zelf eerst altijd naar een oplossing te zoeken voordat ik om hulp vraag.’

Kiezen opleiding

‘Het belangrijkste aan een opleiding is plezier en dat je jezelf kan zijn. Daarnaast is van belang dat je wordt geprikkeld om jezelf te blijven uitdagen en dat je kunt groeien. Kies je opleiding zorgvuldig uit. Kies niet voor een opleiding omdat je beste maatje die ook kiest of omdat je niks beters weet. Ga naar open dagen en naar een meeloopdag. Heb je een opleiding die niet bij je past, dan krijg je het zwaar en word je ongelukkig. Een tussenjaar kan ook goed zijn als je het nog niet weet.’

‘Tijdens mijn stage op Ibiza kwam mijn stagebegeleider meneer Van der Kamp langs. Ik wist niet wat ik na mijn opleiding moest gaan doen. Hij zei: “Joyce jij bent geen meisje voor in de schoolbanken, ga het werkveld in, jij komt er wel.” Ik ben op de dag van vandaag dankbaar voor dit eerlijke advies.

Na mijn opleiding ben ik gaan werken als teamleider op Molencaten Park De Leemkule. Dat was fantastisch. Vervolgens kreeg ik bericht van mijn manager van mijn laatste stageplek bij bungalowpark Landal Aelderholt. Hij nodigde mij uit voor koffie en toen kreeg ik totaal onverwachts een vast contract aangeboden. Nu werk bij Landal Aelderholt als medewerker Fun & Entertainment voor 32 uur.

Thuiskomen

De afgelopen jaren heb ik veel geleerd en ik ben ook nooit uitgeleerd. Ik heb de ambitie om ooit manager te worden van een entertainmentteam. Tot die tijd blijf ik mezelf uitdagen en probeer ik nog meer ervaring op te doen. Ik kom ook nog wel eens langs op mijn oude opleiding. Soms mis ik de gezelligheid met de docenten en klasgenoten. Ik mag dan acteren tijdens examens. Dat zie ik altijd als een uitje en het is gezellig om mijn oude docenten weer te spreken. Het voelt echt als thuiskomen.’

Meer informatie over de opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality

 

Heb jij ook bij Landstede MBO of Mbo Menso Alting gestudeerd en wil vertellen over het vervolg van je loopbaan?

Stuur een bericht naar redactie@zinmag.nl